Your message was sent successfully

De omgeving

Geniet  in de zomer of winter van deze prachtige omgeving.

Dölsach ligt ongeveer 6 kilometer ten oosten van Lienz, en haar omgeving biedt je een afwisselingsrijke vakantie (ook wintersport).

Laat je betoveren door de heerlijke bergwereld in het nationaalpark Hohe Tauern en de Dolomieten.

En als je cultuur zoekt, ook dan heeft dit dorpje iets unieks te bieden, de opgravingen van het Romeinse Agentum.

Winter

Wintersport

Ons huis ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de dichtstbijzijnde ski-piste,en staat op de mooiste zuidhang van Ost-Tirol. Wij hebben de meeste zonne-uren van heel Oostenrijk (hier staat Lienz) om bekend, alle wintersport activiteiten zijn op korte afstand te bereiken met de auto of met de ski-bus (die stopt bijna voor de huisdeur) ski-verhuur. Rodelbanen zijn in de direct omgeving voldoende aanwezig en natuurlijk de Ost-tiroler de zomer rodelbaan op de huisberg Hochstein.

Après-Ski

Cafe’s en Clubs

Direct onder aan de gondellift kan je een lekkere afzakker drinken na een voldane ski dag in de ” Lienzer Tenne “ ook boven op de berg van het ski gebied Zettersfeld zijn meerdere hutten te vinden waar je lekker kan eten en drinken. Als je een 4×4 rijd of met sneeuwkettingen omhoog wilt rijden kan je tot aan de Faschingsalm met de auto omhoog rijden, hier vindt je de Faschingslam, Naturfreundehuete en Meckies.
In de stad Lienz zijn uiteraard ook vele eetgelegenheden waar we je graag over informeren.

Zomer

Activiteiten in de zon

Ook in de zomer zijn er tal van mogelijkheden, o.a. wandelen, raften, bergklimmen, mountainbiken, golfen, zwemmen in de Tristacher See, rondvaart op de Weissen See etc.

Culinair

Restaurants

Direct om de hoek bij ons huis vindt je Iselsbergerhof, hier kan je voor een relatief laag tarief heerlijk eten en drinken en kan je te voet  bereiken ( ongeveer 45 minuten omhoog en 30 minuten naar beneden ). Voor een culinaire avond kan je het beste terecht in “ der Stadel” in Debant of Marinnelie in Doelsach. Uiteraard informeren we je graag over andere eetgelegenheden.